Stadsnomaden ruimen het veld

AMSTERDAM, 13 APRIL. De stadsnomaden die in woonwagens verbleven aan de Theems-, Taag-, Seine- en Westhavenweg in Amsterdam, hebben gisteren in de loop van de dag hun kampementen opgebroken.

Zij zijn vertrokken naar een braakliggend terrein bij de Amerikahaven, dat nog net binnen de west-grenzen van de gemeente valt. In totaal werden gistermiddag twaalf woonwagens verhuisd. Dit gebeurde onder politiebegeleiding en onder toezicht van een ambtenaar van de gemeente Amsterdam. Naar verwachting zal het aantal wagens dat op het terrein bij de Amerikahaven neerstrijkt oplopen tot twintig. De stadsnomaden hebben met hun verhuizing eieren voor hun geld gekozen en de aanstaande ontruiming door de gemeente, die voor morgen stond gepland, niet afgewacht. De oude lokaties moesten worden ontruimd in verband met een verbreding van een aantal spoorlijnen aldaar.