Schade wordt niet vergoed

ROTTERDAM, 13 APRIL. Schade aan gebouwen en inboedels door de aardbeving van vannacht wordt niet vergoedt door de verzekeringsmaatschappijen. Dat stellen zij in een vanmorgen uitgegeven gezamenlijke verklaring. Reisverzekeringen, ongevallenverzekeringen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen keren wel uit.

Het gebeurt niet vaak dat verzekeraars één lijn trekken voor schade-uitkeringen. Dat komt alleen voor bij “belangrijke nationale gebeurtenissen”, zoals een woordvoeder van Nationale-Nederlanden het verwoordt.

Of beschadigingen aan auto's (autoverzekeringen), machines en computers (technische verzekeringen) en ladingen (transportverzekeringen) worden vergoedt, verschilt per verzekeringsmaatschappij.

Verzekeringsmaatschappij Interpolis, die vanouds sterk vertegenwoordigd is in Limburg, keert wel uit bij schade aan auto's en niet bij beschadiging van apparatuur en machines. Een woordvoerder van Interpolis verwacht daarom dat de hevigste aardbeving in Nederland “niet kolosaal in de papieren zal lopen”.