Koeman mist wederom een strafschop

ROTTERDAM, 13 APRIL. Ronald Koeman heeft dit seizoen al drie strafschoppen voor Barcelona gemist. Tegen Valencia schoot de Nederlander de bal onzuiver en te zacht in. Doelman Sempere had geen moeite de penalty te stoppen. De stand was op dat moment 0-0 en aangezien Fernando na een foutieve terugspeelbal van Serna vlak voor rust het enige doelpunt scoorde won thuisclub Valencia met 1-0.

Koploper Real Madrid kwam op en tegen Mallorca niet verder dan 0-0, maar liep door het verlies van Barcelona toch een punt uit op de achtervolger. De marge bedraagt nu twee punten. Atletico Madrid en Valencia staan respectievelijk derde en vierde op vier en acht punten.

Valencia-Barcelona kende een zeer rommelige tweede helft. Scheidsrechter Garcia de Loze was na rust zeer gul met het geven van kaarten. Arias (Valencia) en Guardiola (Barcelona) werden uit het veld gezonden. Vijf andere spelers kregen geel. Valencia-trainer Guus Hiddink werd wegens het leveren van commentaar op de leiding uit de dug-out gestuurd. Hij bekeek de wedstrijd verder vanaf de tribune. De fel bekritiseerde arbiter Garcia de Loze was na afloop blijkbaar bevreesd voor problemen met spelers en publiek. Hij floot af en stormde toen de spelerstunnel in. De voetballers begrepen niet eens dat het duel was afgelopen. Dat hoorden ze van de terreinknecht.

Een dag na de nederlaag tegen Stuttgarter Kickers (1-3) heeft het bestuur van het Duitse Fortuna Düsseldorf bijna het halve elftal ontslagen. Vijf spelers hoefden zich vandaag niet meer op de training te melden. Zij kunnen naar een andere club uitzien. Trainer Horst Köppel, enkele weken geleden als redder in de nood aangetrokken, zei niet te kunnen werken met spelers “die zich in hunberoepsmatige verantwoordelijkheid niet bewust zijn”. “Onze toeschouwers moeten hun geld ook op een eerlijke manier, met hard werken zien te verdienen. Dan is het niet gepast dat dat ze bij ons op de tribune zo worden afgescheept.” Düsseldorf kan degradatie bijna niet meer ontlopen.