GEVULDE CHAMPIGNONS

Dit is een basisrecept dat u voor verschillende soorten paddestoelen kunt gebruiken. De vulling kunt u variëren afhankelijk van de ingrediënten die u in huis hebt: probeer verschillende kruiden, ui, wat gehakte ham, enzovoort.

Voor 4-6 personen als borrelhapje:

24 middelgrote grotchampignons, schoongeborsteld en steeltjes losgemaakt en bijgesneden

2 eieren, losgeklopt

1 grote tomaat, gehakt

50 gram vers broodkruim

5 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas

2 tenen knoflook, fijngehakt

2 eetlepels gehakte snijpeterselie

zout en versgemalen peper

3 eetlepels olijfolie

2 eetlepels droog broodkruim

Warm de oven voor op 220 graden Celsius. Hak de champignonsteeltjes grof en doe ze in een kom. Voeg de losgeklopte eieren, de tomaat, het verse broodkruim, de kaas, knoflook, peterselie, wat zout en peper en 1 eetlepel van de olijfolie toe. Meng alles goed en vul er de champignonhoedjes mee. Vet een bakplaat in met wat plantaardige olie en leg er de gevulde champignons op. Bestrooi de champignons met het droge broodkruim en bedruppel ze met de rest van de olijfolie. Zet de bakplaat circa 15 minuten in de oven tot het broodkruim goudbruin wordt. Serveer de champignons warm of op kamertemperatuur.

    • Kim Maclean