Dansers wijzen "dansplatform' af

AMSTERDAM, 13 APRIL. Het aanvullende advies over de moderne dans-sector dat de Raad voor de Kunst vorige week donderdag aan de minister van WVC stuurde, is gisteravond unaniem afgewezen door een groot aantal choreografen en dansers.

De organisatoren van de twee bijeenkomsten die tot nu toe naar aanleiding van het advies in Amsterdam gehouden zijn, sturen vandaag een brief naar WVC, waarin zij de minister verzoeken de raad opdracht te geven een nieuw advies te formuleren.

Aan het begin van de bijeenkomst bleek choreografe Beppie Blankert, gedoodverfd artistiek leidster van een naar de wens van de raad in te richten "dansplatform', zich te hebben teruggetrokken. Zij had die beslissing genomen nadat Henk Scholten, schouwburgdirecteur te Terneuzen, in een op verzoek van de raad geschreven rapport had geconcludeerd dat er bij een aantal choreografen bereidheid tot samenwerking in een "platform' bestond. De raad had het rapport direct als aanvullend advies naar de minister gestuurd.