Commissariaat legt omroepen boetes op

HILVERSUM, 13 APRIL. Het Commissariaat voor de Media heeft de TROS en de AVRO boetes opgelegd wegens het overtreden van de reclameregels.

De AVRO moet 90.000 gulden betalen. De TROS is een boete van 170.000 gulden opgelegd, waarvan honderdduizend gulden voorwaardelijk. Dat heeft het Commissariaat vandaag bekend gemaakt. De AVRO schonk in een "special' van het programma Service Salon uitvoerig aandacht aan de internationale reis- en kredietbrief van de ANWB. De AVRO heeft verklaard dat het wel een reclame-uiting betrof, maar dat deze, gelet op het informatieve karakter van het programma, was toegestaan. Door de TROS werd in Medisch Centrum West een slaapmiddel aangeprezen. De TROS voerde aan dat het noemen van een merknaam niet viel te vermijden. Het gebruik van fictieve namen zou afbreuk doen aan de levensechtheid van de serie, aldus de TROS.