Boeing leverde recordaantal verkeersvliegtuigen

De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een record van 124 straalverkeersvliegtuigen afgeleverd. Het oude record van 119 werd in het tweede kwartaal van 1991 gevestigd. Dat heeft president D. Thornton van Boeing Commercial Airplane Group bekendgemaakt.

De eerste drie maanden van dit jaar vormen een piek in de levering, omdat een aantal toestellen is meegerekend dat vorig jaar al is gebouwd. Boeing verwacht over het gehele jaar ongeveer 440 straalverkeersvliegtuigen af te leveren. Het aantal leveranties in 1991 bedroeg 421 toestellen.

Verder haalde Boeing de afgelopen drie maanden orders binnen voor 56 vliegtuigen met een totale waarde van 4,4 miljard dollar. Dat betekent een stijging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar toen 29 orders werden geboekt met een waarde van 3,1 miljard dollar.