Virgin moet in Magna Plaza zaak vestigen

AMSTERDAM, 11 APRIL. De opening van Magna Plaza, het luxueuze winkelcentrum in het voormalige hoofdpostkantoor in de Amsterdamse binnenstad, is opnieuw uitgesteld. Magna Plaza, waar exclusieve winkels op het gebied van kleding en vrije tijd worden gevestigd, zal nu pas eind augustus zijn poorten openen.

Het uitstel werd gisteren bekend gemaakt tijdens een persconferentie. Het is het gevolg van een conflict tussen de eigenaar van Magna Plaza, de Larmag groep, en de belangrijkste huurder, de Britse Virgin Group. Virgin wil een grote platenzaak in het pand vestigen.

Om onder de tienjarige huurovereenkomst uit te komen, spande Virgin een kort geding aan tegen de Larmag groep. Volgens Virgin zou Larmag zich niet hebben gehouden aan de oorspronkelijke opleveringstermijn. Tijdens de ingrijpende restauratie van het pand kwamen omvangrijke gebreken in de fundering aan het licht. Dat vergde een extra investering van miljoenen guldens en betekende een vertraging van de bouw.

Niet bekend

Magna Plaza is het paradepaardje van de Zweedse onroerend goed handelaar Lars-Eric Magnusson. In totaal werd 70 miljoen gulden in het pand geïnvesteerd. Hoewel Magnusson en zijn medewerkers nog geen contact hadden gehad met Virgin, spraken zij vanochtend hun vertrouwen uit dat binnenkort begonnen zal worden met de bouw van de platenzaak.

Van de in totaal 37 winkels die in Magna Plaza gevestigd worden is inmiddels tachtig procent verhuurd. Als gevolg van de vertraging zijn geen huurcontracten opgezegd of schadeclaims ingediend, aldus Larmag.