Luitenant-generaal M. Schouten (48) neemt het ...

Luitenant-generaal M. Schouten (48) neemt het commando van het Eerste Legerkorps van de Koninklijke Landmacht over van A.K. van der Vlis. Van der Vlis wordt de nieuwe chef Defensiestaf.

De lagere officiersrangen doorliep Schouten bij de Genie en als pelotons- en later compagniescommandant bij het Legerkorps. Na een opleiding aan de Hogere Krijgsschool werd Schouten hoofd Operationele Materieelzaken BLS. In '80 kwam hij bij de staf van het Legerkorps. Na nog enige tijd gediend te hebben als commandant van het 41 Geniebataljon, keerde Schouten terug naar het Legerkorps, nu als hoofd van de Sectie G3. In '88 studeerde hij aan het Royal College of Defence Studies in Engeland. Daarna werd hij commandant van het Commando Verbindingen van de Landmacht. De inmiddels tot brigade-generaal opgeklommen Schouten werd vervolgens commandant van de 12 Pantserinfanteriebrigade. De commando-overdracht is woensdag in Apeldoorn.