Geen veiling kaarten vorstin

AMSTERDAM, 11 APRIL. Een veiling van briefkaarten die zijn verstuurd door koningin Beatrix is gisteren afgelast.

Volgens een woordvoerster van de betrokken postzegel- en brievenveiling aan het Rokin in Amsterdam is dit gebeurd na een telefonisch verzoek van iemand die zei te spreken namens het "koninklijk-huisarchief'. Een woordvoerster van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) ontkent echter dat van de kant van het Koninklijk Huis een dergelijke actie is ondernomen. De postzegel- en brievenveiling sluit niet uit dat het om een “misplaatste grap” gaat. Aanvankelijk wilde de veiling de kaarten teruggeven aan de aanbieder maar mogelijk worden ze nu alsnog bij een volgende veiling aangeboden. Het gaat om briefkaarten en een liturgie van de trouwdienst van Beatrix en Claus, uit de periode 1966 - 1987. Ze zouden op duizend gulden worden ingezet.