Foto Philip Mechanicus

LEIDEN - "Dood of levend' is de naam van een tentoonstelling van meer dan vierhonderd opgezette dieren in het Natuurhistorisch Museum in Leiden.

Grote dieren als kamelen, kaaimannen, gorilla's en gnoes, maar ook vogels en tropische vissen zijn te zien in het Leidse Pesthuis, waar vorig jaar een tentoonstelling over dinosaurussen veel publiek trok. Ongeveer tachtig van de beste dierenopzetters van Europa hebben hun werk in Leiden opgesteld. Op de eerste dag van de tentoonstelling vindt het Europees Kampioenschap Prepareren plaats. Dagelijks zullen preparateurs demonstraties geven van hun kunnen. De tentoonstelling opent zondag 12 april om 12.00 uur en duurt tot en met 26 april.

    • Philip Mechanicus
    • Schreef de Boeken de Pose der Natuurlijkheid
    • Warawanaide Kudasai (Nie