Zege Krajicek

Richard Krajicek heeft vanmiddag in de kwartfinale van het tennistoernooi van Tokio de als derde geplaatste Michael Stich verslagen: 7-6, 6-4.

Krajicek ontmoet in de halve eindstrijd Stefan Edberg. De Nederlandse kampioen en de Duitser wonnen een dag tevoren beiden hun partijen voor de derde ronde. Eerder dit jaar stonden beide spelers circa vijf uur op de baan in de kwartfinales van de open Australische titelstrijd. Krajicek won die legendarische partij destijds, maar vergde daarbij zoveel van zijn krachten dat hij zich wegens een geïrriteerde schouder voor de halve finale tegen Courier moest terugtrekken. Wimbledonwinnaar Stich kwam ook geblesseerd uit de marathonstrijd tevoorschijn.

De andere halve finalisten zijn Jim Courier die Amos Mansdorf versloeg (7-6, 6-4), Stefan Edberg (4-6, 6-2, 6-3 tegen Brad Gilbert) en Michael Chang (6-4, 1-6, 6-0 tegen Todd Woodbridge)