Opinie

    • Youp van ’t Hek

Link(s)

Er is nu een turbo-koe ontwikkeld en daarmee is dusdanig met de genen gerommeld dat het beest medicinale melk geeft. Dus zal er binnenkort wel een worden uitgevonden die een extra shotje testosteron of andere anabolen geeft en ik ben bang dat de koe Ria 1 of Katrientje 3 zal heten.

Lasse Viren heeft een fokkerij met genetisch gemanipuleerde elanden en zij geven een loodvrije super waar geen een atleet van terug heeft.

Toen ik nog een blozende jongen van 22 was haalde deze Fin goud op de vijf en de tien kilometer. Jos Hermens huppelde vrolijk mee en beschuldigde de man daarna van doping. Jos voelde zich bestolen.

Hij zegt nu dat het achteraf zelfs bewezen is en als het blad Sport International vraagt of de schoenenreus en miljoenenmanager van nu anders tegenover dopinggebruik staat antwoordt hij meer dan realistisch dat hij ouder geworden is. Hij staat er nu neutraler tegenover en zal niet meer zo emotioneel reageren als toen....

Op een zeer slimme wijze heeft hij zijn Katrientje door het proces geloodst en met ranzige trucs is het Duitse drietal in elk geval in eigen land vrijgesproken.

Dus de dames kunnen weer terug naar Zuid-Afrika en misschien is het een goed idee om ze daar een tijdje te laten trainen. Je hangt ze een westerse camera of iets anders van waarde om en stuurt er een gros jaren lang in Soweto onderdrukte negers op af. Ik denk dat de dames ten eerste van angst in hun eigen broek pissen (of pissen ze in het slipje van de buurvrouw?) en ik vrees dat ze in een ruk het wereldrecord op de 100, de 200 en de 400 meter hordenlopen op hun naam brengen.

Het is toch raar dat een linkse man als Hermens zijn atletes in Zuid-Afrika laat lopen. Oké, de boycot is officieel opgeheven en Lubbers en Van den Broek hebben meteen al bij Neckermann een reisje Pretoria geboekt, maar als de nog altijd PvdA-stemmende, de nog steeds idealen hebbende Hermens nok je toch onmiddellijk met atletes die daar heen willen? De apartheid is toch nog steeds niet opgeheven? Je hebt daar toch nog steeds niks te zoeken. Volgens mij is het heel goed dat de Fin Lasse Viren deze pedante Nijmegenaar zijn hielen heeft laten zien en is het in een klap duidelijk waarom wij thuis altijd zo anti Hermens waren. Ons instinct liet ons niet in de steek. Ik denk ook dat Lasse niet verder is gekomen dan gesteriliseerde rendierenmelk en dat hij geen enkele andere witte motor heeft gebruikt. Jos spoot, alleen niet vooruit.

Verderop in het interview roemt linkse Jos een "juffrouw' van het Europees parlement die in een prachtige ingezonden brief betoogde dat de maatschappij een enorme druk op de schouders van de meisjes legt.

Wij willen prestaties en medailles. Maar aan de andere kant, als er iets verkeerd gaat, zeggen: ja, maar daar wist ik niets van, daar wil ik niets mee te maken hebben.

Maar Jos vergeet dat "wij' die prestaties helemaal niet willen. Van mij hoeft niemand hard te lopen of ver te springen. En van mijn vrouw hoeft niemand dat. En van mijn broer ook niet. En van mijn buurvrouw zeker niet.

Johnson, Lewis, Krabbe of voor mijn part Mellaard willen dat en willen daar zeven sloten geld mee verdienen. En een op geld beluste manager die zelfs bereid is om zijn atleten in Zuid-Afrika te laten lopen wil het ook.

Doe voortaan slim Jos en neem een zwarte en een witte atlete mee naar dat heerlijke Zuid-Afrika van je. Die mogen daar namelijk niet in dezelfde pot piesen en dat scheelt je de volgende keer een hoop problemen.

    • Youp van ’t Hek