Intereffekt Warrants uitverkocht

ROTTERDAM, 10 APRIL. De handel op de Amsterdamse Effectenbeurs in aandelen van het beleggingsfonds Intereffekt Warrants is vanmorgen voor korte tijd onderbroken.

Gisteren meldde Intereffekt Warrants dat het tijdelijk een zogenoemd closed-end fonds zou worden, omdat het de limiet voor het uitgeven van nieuwe aandelen heeft bereikt. Reden is de grote vraag naar aandelen in het fonds. Na herbevestiging van het bericht door Intereffekt werd de handel in het fonds in de loop van de ochtend hervat.

Bij een closed-end fonds wordt de waarde van de aandelen bepaald door vraag en aanbod op de beurs. Bij een open-end fonds weerspiegelt de beurswaarde van het aandeel de onderliggende waarde van de beleggingen.

Intereffekt Warrants belegt in hoogst speculatieve Japanse warrants. Dat zijn verhandelbare, door een onderneming uitgegeven rechten aan derden om nieuwe aandelen te kopen tegen een vastgestelde prijs. De koers van warrants gedraagt zich als een satelliet van het bijbehorende aandeel. Met de forse waardedalingen van de aandelen op de Japanse beurs is de waarde van de bijbehorende warrants gedecimeerd. Ook de koers van Intereffekt Warrants liep terug. Vorig jaar kostte een aandeel nog 255 gulden, gisteren sloot het fonds op een dieptepunt van 59 gulden.