Datum voor kwalificatieduel olympisch elftal ongunstig

ZEIST, 10 APRIL. De wereldvoetbalbond (FIFA) heeft de KNVB laten weten dat het olympisch elftal op 3 mei de kwalificatie-wedstrijd tegen en in Australië moet spelen.

De return in Nederland, die moet beslissen welk land mag deelnemen aan het olympisch voetbaltoernooi in Barcelona, moet op 24 mei in Nederland worden afgewerkt. In overleg met de Australische voetbalbond had de KNVB aanvankelijk 24 en 31 mei als speeldata voorgesteld. De Australische bond week hier later vanaf. De FIFA heeft beide data nu dwingend opgelegd. Voor Nederland is het echter vrijwel onmogelijk op 3 mei een representatief elftal naar Australië te sturen. Die dag wordt namelijk de laatste ronde van de Nederlandse competitie gespeeld. Bovendien valt de datum tussen twee Europese finales, waarin de Olympische hofleveranciers Ajax en Feyenoord mogelijk uitkomen.