Ballast Nedam ziet omzet stabiliseren

Het aannemingsconcern Ballast Nedam, onderdeel van British Aerospace, verwacht in 1992 een stabilisatie van de omzet, terwijl een verbetering van de winstmarge een zware opgave zal blijken te zijn, schrijft het bestuur in het jaarverslag.

Vorig jaar nam de omzet toe van 2183 miljoen naar 2656 miljoen gulden. Het nettoresultaat (vóór bijzondere baten) van 16,5 miljoen gulden (uit onder meer afwikkeling van enkele buitenlandse activiteiten) bedroeg 102,7 miljoen tegen 83 miljoen gulden in 1990.

In vaste activa is vorig jaar na aftrek van desinvesteringen 79 miljoen gestoken tegen 42 miljoen in 1990. Hierin zijn begrepen de vaste activa van de verworven meerderheidsdeelnemingen in onder meer Hollebeek en Vens (zandhandel), Burggraaf (wegmarkeringen) en Vepo (industriebouw). Investeringen betroffen onder andere het nieuwe belang van ruim 32 procent in het ingenieursbureau Comprimo.