Spoorwegpolitie registreert minder agressie in trein

UTRECHT, 9 APRIL. De Spoorwegpolitie heeft vorig jaar 19 procent minder incidenten geregistreerd in treinen en op perrons dan in 1990.

Het aantal geregistreerde agressiedelicten daalde met 7 procent. Het aantal ordeverstoringen daalde met een derde naar 10.000 gevallen. Het aantal processen-verbaal tegen zwartrijders daalde met 12 procent. Die daling is volgens de spoorwegpolitie grotendeels te danken aan de invoering van de OV-jaarkaart voor studenten. Het aantal vervielingen nam met ruim vier procent toe. De spoorwegpolitie blijft bezorgd over het vervoer van voetbalsupporters. De supporters berokkenden treinen en andere NS-eigendommen in het voetbalseizoen 1990-1991 voor een kwart miljoen gulden schade, twee keer zoveel als het seizoen daarvoor.