Feyenoord neemt strafschoppen beter dan Sparta

Sparta was in het nationale bekertoernooi tot twee keer toe (tegen Vitesse en VVV) een ronde verder gekomen door winst via strafschoppen.

In de halve finale tegen stadgenoot Feyenoord kreeg het die kans weer. Na de reguliere speeltijd en de verlenging stond het ondanks een groot veldoverwicht van het vermoeide Feyenoord 1-1, door doelpunten van Mitchel van der Gaag (0-1 na dertien minuten) en Rob Witschge (42ste minuut).

Feyenoord, dat in het Europa-Cuptoernooi het Zwitserse Sion met penalty's had verslagen, toonde zich vanaf de stip beter dan Sparta. De thuisclub schoot vijf keer raak, Faber miste voor de bezoekers. De eerste strafschop van de serie was de interessantste. Daarbij stonden de broers John Metgod, aanvoerder van Feyenoord, en Edward Metgod, doelman van Sparta, tegenover elkaar. Dat was nog nooit eerder gebeurd. Edward wist in welke hoek John zou schieten, maar hij kon de bal niet stoppen. “John kan goede strafschoppen nemen”, aldus de keeper.

Titelhouder Feyenoord zal in de bekereindstrijd uitkomen tegen Roda JC dat verleden week al Telstar versloeg. De finale staat voor 7 mei in Rotterdam gepland, maar als Feyenoord volgende week ook de halve finale van het Europese voetbaltoernooi overleeft moet er een andere datum worden gezocht.