Dialoog over vloot in Zwarte Zee

MOSKOU, 9 APRIL. De presidenten van Rusland en de Oekraïne gaan praten over het conflict over de Zwarte Zee-vloot. Dat is vanmiddag bekendgemaakt door generaal Aleksej Bazarov, lid van het Congres van Volksafgevaardigden dat zich in Moskou onder met dit geschil bezighoudt.

Volgens hem hebben de presidenten Jeltsin en Kravtsjoek twee keer telefonisch contact gehad over het hoog opgelopen conflict over de voormalige Sovjet-vloot in de Zwarte Zee. Daarbij is afgesproken dat Rusland en de Oekraïne voorlopig hun aanspraken op de vloot opschorten, dat er wordt overlegd en een gezamenlijke commissie wordt gevormd. Volgens Bazarov heeft Jeltsin vanochtend alle leiders van de politieke groeperingen in het Volkscongres van de voorlopige doorbraak op de hoogte gesteld. De ruzie over de vloot dateert van de vorming van het GOS in december vorig jaar.