Cirex (Hoogovens) werkt samen met Tsjechische Tatra

Wasmodelgieterij Cirex in Almelo, onderdeel van Hoogovens, gaat samenwerken met de Tsjechische industriële onderneming Tatra in Koprivnice.

Tatra, internationaal bekend door haar vrachtwagens, beschikt ook over een eigen gieterijbedrijf met verschillende technologieën.

Naar Hoogovens heeft meegedeeld, wil Cirex in een gezamenlijke onderneming, waarin zij een belang van 70 procent heeft, met Tatra een wasmodelgieterij opzetten in Koprivnice; die moet begin volgende jaar in produktie komen. De produktiecapaciteit van de nieuwe gieterij zal aanvankelijk 150 ton wasmodelgietprodukten per jaar omvatten, maar zal snel worden uitgebreid tot 300 ton per jaar.

Cirex zelf heeft een produktiecapaciteit van 600 ton per jaar. De afzet op de Westeuropese markt verloopt via het netwerk van Cirex. De Midden- en de Oosteuropese markt zullen in beginsel uit Koprivnice worden bediend. Er komen in de nieuwe gieterij 60 mensen te werken, afkomstig uit de Tatra-bedrijven.