Winst Nedschroef met 25 pct omlaag

De winst van de schroeven- en boutenfabriek Nedschroef uit Helmond is vorig jaar met 25,8 procent gedaald tot 7,1 miljoen gulden.

Dit komt vooral door de op handen zijnde reorganisaties bij Nedschroef Herenthals (machines) in België en Vereinigte Schraubenwerke (bevestigingsmiddelen) in Duitsland, waarvoor 3,1 miljoen gulden uit de winst opzij is gezet.

Voorgesteld wordt een dividend van 4 gulden. Vorig jaar werd 4,90 gulden betaald. Aandeelhouders kunnen nu kiezen tussen contanten of 2 gulden in contanten en een uitkering in gewone aandelen ten laste van de belastingvrije agio. Details worden op 24 april bekend gemaakt.

De omzet stabiliseerde zich op 315 miljoen (1990: 314 miljoen gulden). Het bedrijfsresultaat daalde van 21,5 miljoen in 1990 tot 19 miljoen gulden. De winst per aandeel kwam fors lager uit op 10,05 tegen 14,11 gulden in 1990.

Per 1 januari werd het Duitse Lamson & Sessions overgenomen. In het eerste halfjaar van 1992 verwacht Nedschroef een fors lager resultaat, in het tweede halfjaar wordt herstel voorzien.