Stichting tegen abortus gaat failliet

BAARN/AMSTERDAM, 8 APRIL. De rechtbank in Amsterdam heeft gisteren de anti-abortusstichting "Schreeuw om Leven' en het "Rainbow Bijbelplan' van drs. L.P. Dorenbos failliet verklaard. Dat heeft de rechtbank desgevraagd bevestigd.

Het faillissement werd in maart 1991 aangevraagd door de oud-compagnon van Dorenbos, G. de Jong uit Baarn, die de drie á vier ton terugeist die hij in Rainbow heeft geïnvesteerd. De Jong beheerde tot 1989 de financiën bij Rainbow, maar raakte in conflict met Dorenbos over diens financiële beleid.

De Jong zei in een toelichting dat hij twee jaar had geprobeerd het beleid om te buigen, maar dat hij de moed had opgegeven.

Sinds de oprichting van Rainbow is ruim vier miljoen gulden uitgegeven, waarvan het merendeel aan mailing voor de eigen achterban, voor geldwerving en “allerhande nieuwe projecten die niet van de grond kwamen”, aldus De Jong.

Dorenbos is niet voor commentaar bereikbaar. Hij verblijft op dit moment in Rusland, onder meer voor een pro-life-conferentie in Sint Petersburg.