Jordaans paard verrast topless baadsters in Israel

EILAT, 8 APRIL. Toeristen in de Israelische badplaats Eilat zagen gisteren tot hun verbijstering een gezadeld paard uit het water van de Golf van Aqaba het strand oplopen.

Het eerste dat de Israelische politie deed was het paard onderzoeken op explosieven, maar het bleek geen dierlijke versie van een autobom. Een dierenarts constateerde wel een lichte shock: “het was een zware zwemtocht, en toen verzamelden al die mensen zich nog eens om hem heen, om nog maar te zwijgen van de topless baadsters die hij op het strand van Eilat tegenkwam”. Windsurfers meldden te hebben gezien hoe het paard ontsnapte van het terrein van koning Husseins paleis aan de Jordaanse kant van de nauwe Golf van Aqaba. Een paleis-functionaris in Amman bevestigde later dat het ging om een polopaard van kroonprins Hassan, dat tijdens een training zijn berijder had afgeworpen en zijn toevlucht in het water had gezocht. De Israelische autoriteiten zouden het paard naar verwachting via de Allenbybrug naar Jordanië terugsturen. (Reuter, AP)