Doelman redt seizoen voor Borussia MG

ROTTERDAM, 8 APRIL. Uwe Kamps heeft het seizoen van Borussia Mönchengladbach voor een groot deel gered. De doelman stopte gisteravond in de halve finales van de Duitse bekerstrijd vier strafschoppen van spelers van Bayer Leverkusen, nadat 120 minuten voetbal een stand van 2-2 had opgeleverd. Borussia schoot twee keer raak van de stip en treft in de finale op 23 mei in Berlijn de winnaar van het duel Hannover '96 - Werder Bremen.

In de Engelse competitie neemt Manchester United in de slotfase moeizaam van achtervolger Leeds United. De koploper van de league bleef gisteren tegen Manchester City op 1-1 steken.

Bekerhouder Monaco won in de derde ronde van de Franse bekerstrijd met 4-2 van derde-divisionist St. Omer. De tegenstander van Feyenoord in de Europa Cup 2 nam al snel een 3-0 voorsprong door treffers van Gnako, Valery en Blondeau brachten de bekerhouder in een comfortabele positie. Nadat St. Omer de stand op 1-3 had gebracht, zorgde Clement weer voor drie doelpunten verschil. In de slotfase scoorde de kleine club voor de tweede keer tegen.

Olympique Marseille won met 2-0 van tweedeklasser Valenciennes.