Straatgevechten in hoofdstad Nepal

KATHMANDU, 7 APRIL. Bij straatgevechten tussen linkse demonstranten en veiligheidstroepen zijn gisteren in de Nepalese hoofdstad Kathmandu en de naburige stad Patan ten minste zes mensen gedood en 37 gewond.

Dat hebben regeringswoordvoerders vandaag meegedeeld. De onlusten braken uit toen linkse groepen tegen de regering demonstreerden om de bloedige protesten te herdenken die twee jaar geleden leidden tot een democratisering van het bewind in het Himalaya-koninkrijk. De actievoerders betoogden tegen inflatie, corruptie en het economische beleid van de regerende Congres-partij, die het vroeger vrij gesoleerde land heeft opengesteld voor buitenlandse investeringen. De politie gebruikte traangas en opende het vuur nadat demonstranten regeringsvoertuigen in brand hadden gestoken en winkels hadden geplunderd. Zeker 150 mensen zijn aangehouden. (Reuter, AP)