Rara doet valse bommelding bij Edamse woning Dankert

EDAM, 7 APRIL. Het Rara-rechercheteam dat na de bomaanslag op het huis van staatssecretaris Kosto was opgericht wordt ingekrompen, dat is eind vorige week door het ministerie van Justitie bekend gemaakt. Het onderzoek gaat door, maar niet langer vanuit een locatie, en met minder mensen. Gisteravond kwam er van Rara een valse bommelding bij het huis van staatssecretaris Dankert.

De woordvoerder van het rechercheteam zegt dat na vijf maanden nog geen arrestaties in de zaak-Kosto verwacht mochten worden. “Ik heb van meet af aan geroepen dat je voor deze dadergroep minstens een halfjaar moest uittrekken.”

In Edam heeft gisteravond een valse bommelding uit naam van de Revolutionaire antiracistische actiegroep (Rara) geleid tot de ontruiming van 80 woningen. Honderdvijftig bewoners werden ondergebracht in een café en een kerk. Dat heeft de Rijkspolitie in Edam vandaag bekendgemaakt.

Volgens een telefonische melding zou rond 20.30 uur een 12 kilo zware bom exploderen in de Hoogstraat bij de woning van staatssecretaris P. Dankert van buitenlandse zaken. Na de aanslag op het huis van Kosto heeft de Edamse politie een draaiboek samengesteld voor het geval zoiets in Edam zou gebeuren.

Bomverkenners hebben vergeefs naar explosieven gezocht. Omstreeks 22 uur gaf de politie het ontruimde gebied weer vrij. De politiewoordvoerder is tevreden over de manier waarop de ontruimingen zijn verlopen. “Het was eigenlijk een goede oefening. We hebben op een paar punten het draaiboek kunnen bijstellen.”