Rabo alliantie met Italiaanse bank

De Rabobank heeft een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Italiaanse bank Cariplo (Cassa di Risparmio delle Provincie Lombarde).

Het akkoord houdt in dat de Rabobank de Nederlandse ondernemers die actief zijn in Italië bankdiensten aan kan bieden via het kantorennet van Cariplo. Omgekeerd kunnen de klanten van de Italiaanse bank terecht bij Rabokantoren in Nederland, aldus de Rabobank.

De alliantie met Cariplo volgt op eerdere samenwerkingsverbanden met de Banco Popular in Spanje, Crédit Agricole in Frankrijk en Lloyds Bank in Engeland. Verdere allianties in Europa zullen volgens de Rabobank volgen. Bij de presentatie van het jaarverslag in maart van dit jaar zinspeelde Rabo-topman drs H.H.F. Wijffels op samenwerking met een Duitse bank.

Cariplo is in 1823 als spaarbank opgericht en heeft een balanstotaal van 165 miljard gulden en ruim 600 kantoren in 16 landen. Daarmee behoort Cariplo tot de grotere banken in Italië.