Prins Claus na driekwart jaar weer actief

ROTTERDAM, 7 APRIL. Prinsgemaal C. von Amsberg (65) zal op 28 april de opening van het nieuwe Tweede Kamergebouw bijwonen. Op 30 april neemt hij deel aan de viering van Koninginnedag in Rotterdam.

Ook is het de bedoeling dat Prins Claus van 25 tot en met 27 mei aanwezig is tijdens het staatsbezoek van Groothertog Jan van Luxemburg aan ons land. De prins was zondag al aanwezig bij de feestelijke ingebruikname van het orgel in de Amsterdamse Westerkerk.

De activiteiten van de prins betekenen nog niet dat hij beter is, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD), maar wel dat het beter met hem gaat. Sinds juli leed de prins volgens de RVD aan depressies. De prinsgemaal werd in 1982 voor soortgelijke klachten opgenomen, eerst in het Nijmeegse Radboudziekenhuis en daarna in de universiteitskliniek van Bazel in Zwitserland. In 1984 was zijn gezondheidstoestand zover verbeterd, dat hij zijn werkzaamheden geleidelijk kon hervatten.

Vorig jaar staken zijn klachten opnieuw de kop op. Bovendien lijdt de prins aan de ziekte van Parkinson. Tegen deze ziekte is geen geneesmiddel bekend, maar met medicijnen is er voor veel patiënten goed mee te leven.

Niet bekend

Prins Claus is nooit van plan geweest na zijn vijfenzestigste verjaardag, in september vorig jaar, met dit werk te stoppen.