"Nederlaag dreigt in strijd tegen drugs'

WENEN, 7 APRIL. De directeur van de VN-commissie ter bestrijding van verdovende middelen, Giorgio Giacomelli, waarschuwt dat de wereld de strijd tegen de drugs dreigt te verliezen.

Bij de opening van de 35 jaarlijkse zitting van de commissie zei Giacomelli: “Voor de eerste keer denk ik kunnen we de mogelijkheid niet geheel uitsluiten dat we de oorlog verliezen, als we niet voorzichtig zijn en als staten niet de werkelijke, volgehouden wil aan de dag leggen om die te winnen.” Het jaarlijkse rapport wijst erop dat het gebruik van verdovende middelen zowel in de rijke als in de arme landen blijft toenemen. “Temidden van onderontwikkeling, economische recessie, werkloosheid en toenemende massale armoede grijpt de samenleving naar de magie van consumptie (van drugs) als middel tot geluk. We moeten deze ontwikkeling van de cultuur omkeren”, aldus Giacomelli. (AP)