Krabbe eist eerherstel voor trainer

HAMBURG, 7 APRIL. Volgens professor Arne Ljungqvist, de Zweedse voorzitter van de medische commissie van de IAAF en Jan Kern, secretaris van de DLV, mogen de drie atletes Katrin Karbbe, Grit Breuer en Silke Möller met onmiddellijke ingang in internationale wedstrijden uitkomen. Volgens Ljungqvist heeft de IAAF de schorsing niet overgenomen doch de beslissing van de Duitse bond inzake de schorsing, hangende het hoger beroep, voor kennisgeving aangenomen.

Kern verklaarde: “De IAAF heeft zich niet met de affaire bemoeid. De federatie heeft alleen onze schorsing bekend gemaakt.” Volgens zowel Ljungqvist als Kern heeft de IAAF nog wel de mogelijkheid de zaak Krabbe verder te onderzoeken.

Professor dr. August Kirsch, het Duitse lid van het bestuur van de Internationale Amateur Atletiek Federatie (IAAF), maakte bekend dat de internationale federatie zich tijdens een bestuursvergadering van 29 tot en met 31 mei in Toronto zal buigen over de "zaak Krabbe'.

Aanstaande week zal Kirsch, die niet gerekend had op de opheffing van de schorsing van vier jaar, in Londen een gesprek hebben met de Italiaan Primo Nebiolo en de Istvan Gyulai, respectievelijk voorzitter en secretaris van de IAAF, over de affaire.

Krabbe, zondag vrijgesproken in de dopingaffaire waarbij ook haar clubgenoten Breuer en Möller waren betrokken, heeft eerherstel voor haar trainer Thomas Springstein geëist.

Springstein werd direct na het bekend worden van de vermeende manipulatie bij de dopingcontrôle in Stellenbosch als trainer geschorst door de Duitse Atletiekbond (DLV).

“De vrijspraak van zondag is er een zonder "wanneer' en "maar' omdat wij werkelijk onschuldig zijn,” aldus Krabbe in het blad Bild, waarvoor zij als columniste schrijft. “De bond moet het dus niet wagen ons verder te schofferen. De DLV moet de uitspraak eenvoudig accepteren. Punt uit.”

Krabbe stelde voor dat “alle betrokkenen binnenkort om de tafel gaan” omdat zij toch voor Duitsland aan de start wil komen. “Mijn gehele training is nu gericht op Barcelona. En wat mij betreft mag men mij elke dag op het gebruik van verboden middelen controleren. Op weg naar Barcelona laat ik mij door niets en niemand meer stoppen.” (DPA)