Handschriften van componist Milhaud ontdekt

AMSTERDAM, 7 APRIL. De Nederlandse musicoloog Wim de Vries heeft in Nürnberg vier manuscripten teruggevonden uit het bezit van Darius Milhaud (1892-1974). De handschriften behoren tot de kunstverzameling die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de nazi's vanuit Frankrijk naar Berlijn werd overgebracht. Milhaud, die van joodse afkomst was, verbleef tijdens de oorlog in Amerika.

Twee van de manuscripten zijn van de hand van Milhaud zelf, de Orgelsonate uit 1931 en de pianopartij van een niet eerder gepubliceerd werk voor piano en orkest uit 1913. Verder zijn er zes korte pianostukken van de Franse componist Henri Cliquet-Pleyel, die zijn opgedragen aan Madeleine Milhaud, de weduwe van de componist, en een ongesigneerd lied, met aantekingen van Milhaud. De Vries zal de manuscripten binnenkort teruggeven aan Madeleine Milhaud.