Nigel Mansell

De Brit Nigel Mansell heeft in Sao Paulo zijn derde overwinning op rij behaald in de strijd om de wereldtitel in de Formule I.

Het was in Brazilië de derde dubbele overwinning op rij voor Williams, dat Ricardo Patrese als tweede zag finishen. Wereldkampioenm Ayrton Senna viel met de nieuwe McLaren-Honda uit met een elektronisch effect. Hij verliet gedesillusioneerd het circuit en zweeg in alle talen om zijn enorme teleurstelling over de nieuwe wagen te verbergen. Nigel Mansell, die zijn 24ste Grand Prix won, was vol lof over de wagen en het team dat van overwinning naar overwinning raast. “We hebben deze resultaten vooral te danken aan onze motorenleverancier Renault en benzinefabrikant Elf. Zij hebben deze winter enorme vorderingen gemaakt met hun produkten. We moeten alleen zorgen deze voorsprong niet te verspelen, wat vorig jaar aan het einde van het seizoen gebeurde.” De volgende Grand Prix is 3 mei in Spanje.