Hockeyers verhinderd te spelen

Zaterdag wordt in de hockeyhoofdklasse bij de mannen de wedstrijd Bloemendaal-Amsterdam gespeeld.

Deze wedstrijd zou eigenlijk een dag later worden gespeeld, maar werd in verband met het inhaalduel van Bloemendaal tegen Hattem vervroegd. Amsterdam heeft aangekondigd met een veredeld tweede elftal te zullen aantreden omdat verscheidene spelers zijn verhinderd. Coach Joep Brenninkmeijer praat zelf van competitievervalsing. De hockeybond neemt echter geen maatregelen. Competitieleider Govert Weinberg beroept zich op afspraken die aan het begin van het seizoen zijn gemaakt over afgekeurde wedstrijden. “Verdomd vervelend”, zegt Weinberg over de problemen. “Maar het kan echt niet anders.” Joep Brenninkmeijer betwijfelt dat.

Was er een andere oplossing geweest?

Waarom laten ze Hattem-Bloemendaal niet op een zaterdag spelen? En waarom zijn wij niet eerder ingelicht? Dan hadden we kunnen meedenken. Ik weet wel dat de bond zegt dat er afspraken zijn gemaakt. Amsterdam weet daar in ieder geval niets van. We hebben getracht het te achterhalen, maar dat is niet gelukt.

Hoeveel spelers kunnen er niet meedoen?

Een stuk of vijf, zes. Zeven spelers uit onze ploeg werken. Voor hun is de zaterdag de enige vrije dag. En aangezien wij al twee dubbels hebben moeten afwerken hebben verscheidene jongens bepaalde bezigheden verschoven. En nu zeggen er een paar: ik verdom het om weer iets af te zeggen. Drenth, Van Ede en Weinholt - onze hele middelste lijn - zijn zeker verhinderd en dan zijn Faber, Van den Honert en Van der Wal nog geblesseerd. Ik weet trouwens zelf niet eens of ik er zaterdag bij kan zijn. Ik heb dienst (Brenninkmeijer is arts, red) en moet die nu proberen om te gooien.

Wat nu?

Bloemendaal krijgt het een beetje makkelijk, hè. Dat is een onverkwikkelijke zaak. We hadden trouwens nog een appeltje met Bloemendaal te schillen. Thuis verloren we onverdiend met 1-0. Natuurlijk zullen we proberen onze sportieve plicht zo goed mogelijk te vervullen. Ik heb gisteren nog een beroep op mijn spelers gedaan. Ik heb geopperd dat ze dan maar een half uur voor aanvang aanwezig moeten zijn en na afloop meteen wegkunnen. Erg amateuristisch natuurlijk.

    • Hans Klippus