Feyenoord blijft voor negende keer op nul

ROTTERDAM, 6 APRIL. Bij Feyenoord kreeg een aantal spelers tegen RKC rust na de vermoeienissen van de afgelopen weken. Taument en Witschge bleven aan de kant en de Rotterdamse ploeg kon ook niet beschikken over de geschorste Fräser en de geblesseerden De Wolf, Sabau en Nortan. Met een gehavend team werd het in De Kuip 0-0.

Verdedigend had Feyenoord geen last van de absenties. Routinier Sjaak Troost speelde net als in en tegen Monaco goed. De problemen lagen voorin. Met name de Tsjechoslowaak Stanislav Griga speelde als centrumspits slordig. Hij miste vooral in de eerste helft verscheidene mogelijkheden. Griga raakte wel twee keer de paal. Hij kreeg overigens niet veel steun van de twee andere buitenlanders in de Feyenoord-aanval, Damaschin en Kiprich.

Bij Feyenoord ontbrak ook Wim Jansen. Hij werd in de dug-out door assistent Geert Meijer vervangen. Jansen bekeek in Zweden een kandidaat-spits voor volgend seizoen. In Rotterdam-Zuid is er grote behoefte aan een scorende man. De 0-0 tegen RKC betekende voor Feyenoord de negende keer dat er dit seizoen in een wedstrijd niet werd gescoord.

Ondanks het puntverlies van zaterdagavond komt de derde plaats van Feyenoord in de eredivisie niet in gevaar. De Rotterdammers staan zes punten voor op Vitesse en acht op FC Groningen (2-0 verlies tegen Volendam) en Roda JC (1-1 tegen FC Twente).

Groningen verloor terecht van Volendam (2-0). De ploeg van Ron Westerhof speelde slecht. Groningen kreeg slechts twee kansen, Meijer schoot naast en zijn vervanger Zuurman na rust op de paal. Volendam benutte twee van de drie mogelijkheden. Berghuis zorgde voor 1-0 en Kras, topscorer uit het tweede team, voor 2-0. Het was voor het eerst sinds 9 februari dat Volendam weer een wedstrijd won. Ook bij Roda-Twente werd er matig gespeeld. Iedereen was na afloop tevreden met de 1-1. Thuisclub Roda, bekerfinalist tegen de winnaar van de halve finale van komende woensdag tussen Feyenoord en Sparta, had door de lange blessurelijst maar drie verdedigers tot zijn beschikking. Toch maakte het slap spelende Twente daar nauwelijks gebruik van. Gaasbeek scoorde in 77ste minuut de gelijkmaker. De Australiër Arnold had Roda op voorsprong gezet.