Hockeyer Hussain positief bij dopingtest

BRUSSEL, 4 APRIL. De Pakistaanse hockeyer Mussadiq Hussain is bij het laatste toernooi om de Champions Trophy in Karachi betrapt op het gebruik van verboden stimulerende middelen. Dat is gisteren bekend gemaakt op de periodieke vergadering van de internationale hockeyfederatie in Brussel.

Mussadiq Hussain, de centrale aanvaller van Pakistan, zal door de internationale bond voor ten minste twee jaar worden geschorst. Hussain, die bij de strijd om de Champions Trophy min of meer geblesseerd in het veld stond, toonde zich na het bekend worden van de uitslag van de dopingtest uiterst verbolgen. Volgens zijn zeggen had hij slechts medicijnen gebruikt om zijn letsel te verhelpen.

Een Pakistaanse arts was bij het toernooi in Karachi niet aanwezig en alleen een fysiotherapeut was in het begeleidingsteam van het land opgenomen. Pakistan, dat in Karachi de bronzen medaille voor de neus van Nederland wegkaapte, werd daarom volgens Hussain “bijzonder slecht” begeleid. In Pakistan zelf stelt men nu manager Islahuddin verantwoordelijk voor deze blunder en de publieke opinie eist dat hij als verantwoordelijke man nog voor de Olympische Spelen van Barcelona vertrekt.

Het is de eerste keer in de geschiedenis van het internationale hockey dat zich een dopingaffaire voordoet. Voor de eindrangschikking van het Champions Trophy-toernooi zal deze zaak geen gevolgen hebben.

    • Geerhard de Grooth