Foto: AMSTERDAM - De Amsterdamse burgemeester Ed ...

Foto: AMSTERDAM - De Amsterdamse burgemeester Ed van Thijn (58) trad gisteren in het huwelijk met Odette Taminiau (41), beleidsmedewerkster bij de afdeling externe betrekkingen van het stadhuis.

Het bruidspaar arriveerde in een huwelijksbootje van het havenbeheer op de Amstel voor het stadhuis. Op de kade stonden familie, medewerkers van het stadhuis en een paar belangstellenden. Mevrouw Taminiau droeg een rood mantelpak en een grote bloemenhoed. De chauffeur van de burgemeester en zijn persoonlijke bode, uitgedost met staf en steek, gingen aan het bruidspaar vooraf. Door de wittebroodgang van het stadhuis trok de optocht naar de trouwzaal. Het huwelijk werd voltrokken door de gemeentesecretaris mr. K. Kooiker. Genodigden kregen een receptie in de koffiekamer van het stadhuis aangeboden. 's Avonds was er voor vrienden en familie een feest in de ambtswoning. (Foto NRC Handelsblad / Chris de Jongh)