Bemiddeling in conflict internaat Almelo mislukt

ALMELO, 4 APRIL. De bemiddeling van het Eerste-Kamerlid H. Redemeijer (PvdA) in het conflict tussen het meisjesinternaat Huize Alexandra en de Hollander Gravenschool in Almelo is mislukt.

Staatssecretaris Wallage (onderwijs) heeft dit gisteren in een brief aan de Tweede Kamer geschreven. De Hollander Gravenschool vindt dat buitenschoolse activiteiten als stages en sport een onderdeel moeten zijn van de voorbereiding van de meisjes op hun terugkeer in de maatschappij. Volgens het internaat past dit soort activiteiten niet in de beslotenheid die Justitie eist tijdens het verblijf van de meisjes. In zijn brief vraagt Wallage het bestuur van de Hollander Gravenschool binnen tien dagen met een oplossing te komen. Als het bestuur niet met een voor Wallage aanvaardbaar voorstel komt, zal hij zelf een besluit nemen.