ADVOCAATPUDDING

Alvast met een knipoog naar Pasen, waar deze gele pudding niet zou misstaan.

300 gram lange vingers

80 gram zachte boter

9 blaadjes gelatine

2 deciliter advocaat

1/2 liter slagroom

50 gram bittere chocolade

garneerchocolaatjes (eventueel)

Snijd circa de helft van de lange vingers af op een lengte van ongeveer 6 centimeter (genoeg om de rand van een springvorm van circa 20 centimeter rondom te bedekken). Verkruimel de rest van de lange vingers en meng de zachte boter erdoor. Druk het koekjesmengsel uit op de bodem van de springvorm en strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel. Bekleed de rand van de vorm met de op maat gesneden lange vingers (met de snijkant naar onderen) en druk ze in de koekjesbodem. Laat de bodem in de koelkast opstijven.

Week intussen de blaadjes gelatine in ruim koud water tot ze zacht zijn. Verhit 2 eetlepels koud water in een steelpan en los hierin, van het vuur, de goed uitgeknepen gelatine op. Meng de opgeloste gelatine goed door de advocaat en laat het mengsel iets opstijven.

Klop intussen de slagroom stijf en hak de chocolade in kleine stukjes. Doe de chocolade door het advocaatmengsel en schep het puddingmengsel in de beklede springvorm. Laat de pudding in de koelkast opstijven en garneer hem eventueel met de garneerchocolaatjes.

Verwijder vlak voor het serveren de rand van de springvorm en snijd de pudding in punten.

    • Irene van Blommestein