VVBW stapt op

De belangenvereniging van de beroepswielrenners (VVBW) is uit het sectie bestuur beroepswielrennen van de KNWU gestapt.

De beslissing werd genomen omdat de wielerbond geen serieuze aandacht heeft besteed aan de kwestie van de niet uitbetaalde startgelden van de in 1991 gehouden profcriteriums in Valkenswaard, Apeldoorn en Hilvarenbeek. Secretaris mr. Vixseboxse verklaarde dat de VVBW alle formele contacten met de KNWU met directe ingang heeft verbroken. De houding van de wielerbond is “het zoveelste bewijs dat de bondsbestuurders zich niets van de wensen van hun professionele licentiehouders aantrekken”. Een brief met gelijke strekking is aan de Stichting Bevordering Beroepswielrensport (SBB) gestuurd. Inmiddels zijn de achterstallige startgelden van de Ronde van Valkenswaard bij de KNWU binnengekomen, zei voorzitter Zevenbergen. De twee andere organisatoren hebben nog een gezamenlijke "schuld' van 2200 gulden.