Sterke groei lucht passagiersvervoer

De Europese luchtvaartmaatschappijen hebben in februari van dit jaar 41 procent meer passagiers vervoerd dan in februari vorig jaar, zo heeft de Association of European Airlines (AEA) in Brussel laten weten.

Volgens de AEA, waarbij 23 luchtvaartmaatschappijen zijn aangesloten, is de groei nog nooit zo groot geweest. Het passagiersvervoer was in februari vorig jaar door de Golfoorlog sterk ingekrompen.

De groei van 41 procent is bovendien deels toe te schrijven aan het feit dat februari in het schrikkeljaar 1992 een dag extra telt. In vergelijking met februari 1990 vervoerden de Europese maatschappijen zeven procent meer passagiers.

De IATA, de Internationale Organisatie van luchtvaartmaatschappijen, maakte eerder deze week bekend dat de bij haar aangesloten 171 maatschappijen in februari 25 procent meer passagiers hebben vervoerd dan in februari 1991. Daarmee werd de achteruitgang die vorig jaar februari werd geregistreerd ten opzichte van een jaar daarvoor geheel goedgemaakt.