Foto: BOEKAREST - Twee werelden naast elkaar in ...

Foto: BOEKAREST - Twee werelden naast elkaar in Roemenië. Op een landweggetje bij Caramsebes, in het westen van Roemenië, haalt een Mercedes een ossewagen in.

Gisteren werd bekend dat het Internationaal Monetair Fonds Roemenië 500 miljoen dollar hulpkrediet heeft toegezegd voor dit jaar. Dit heeft een woordvoerder van de Nationale Bank in Boekarest gisteren bekendgemaakt.

De Roemeense minister van financiën, George Danielescu, en de president van de Nationale Bank, Mugur Isarescu, tekenden gisteren een intentieverklaring met het IMF over de nieuwe kredietverstrekking. De voorlopige verklaring moet nog goedgekeurd worden door het bestuur van het IMF in Washington. Dat zal nog ongeveer een maand duren.

Roemenië had het IMF om 500 miljoen dollar verzocht voor de hervorming van de economie, het wegwerken van het tekort op de handelsbalans en verlaging van de inflatie. De inflatie bedraagt dit jaar naar schatting 90 procent. (Foto AP)