Australië

De KNVB heeft de Europese voetbalunie (UEFA) schriftelijk om hulp gevraagd in relatie tot het vaststellen van de data voor de twee Olympische kwalificatiewedstrijden tegen Australië.

De Nederlandse bond hoopt dat de UEFA bij de wereldvoetbalorganisatie (FIFA) de belangen van de KNVB “in de meest ruime zin des woords” zal behartigen. Het sectiebestuur betaald voetbal wil de duels bij voorkeur in de tweede helft van mei programmeren. Eerder is volgens de KNVB, gezien het overladen programma van met name de topclubs, vrijwel onmogelijk. Nederland dient eerst naar Australië af te reizen, waarna in Utrecht de beslissing valt. De Australische voetbalbond heeft voor het tweeluik bij de FIFA al uitstel gevraagd en gekregen tot 15 mei, in verband met de afwerking van de play-offs van de nationale competitie.