Werder krijgt doelpunt, fles en sinaasappels om z'n oren in Brugge

ROTTERDAM, 2 APRIL. Club Brugge heeft zijn voorlaatste stap naar de eindstrijd van het toernooi van de bekerwinnaars in de eerste minuten van de thuiswedstrijd tegen Werder Bremen gezet. Binnen vijf minuten leidde de Belgische bekerhouder met 1-0, door een doelpunt van de Nigeriaan Amokachi.

De middenmoter uit de Bundesliga was niet bestand tegen de bliksemstart van de Belgen. “Het was het slechtste dat ons kon overkomen”, constateerde coach Otto Rehhagel. “Het vroege doelpunt was een ramp, die lang nawerkte.”

Verdediger Otten had in het begin van de wedstrijd geen wapens tegen de 19-jarige Afrikaan, die vijf minuten na het begin volledig uit het beeld van de Duitser was verdwenen. Amokachi scoorde, van slechts enkele meters, uit een goede voorzet van Borkelmans.

De Belgische storm, lange ballen in de richting van het voortdurend bewegende duo Amokachi-Booy duurde voort tot de 20ste minuut, pas daarna nam Werder Bremen ook werkelijk deel aan de wedstrijd, maar daarvoor konden de veldspelers doelman Reck bedanken dat de achterstand slechts één treffer bedroeg. Booy bijvoorbeeld werd in volledig vrije positie door Reck van de tweede treffer afgehouden.

De Duitsers kregen door Votava en Neubarth kansjes op de gelijkmaker, maar doelman Verlinden verrichtte uitstekende reddingen. Brugge kreeg in de tweede helft, na een overtreding op Amokachi, van de Bulgaarse scheidsrechter Spassov niet de strafschop, die het elftal heftig begeerde. Twintig minuten voor tijd verspeelde Werder zijn laatste mogelijkheid een extra-aanvaller in te zetten, toen doelman Reck, na een botsing met Amokachi, vervangen moest worden.

Doelman Reck van Werder Bremen werd voor en tijdens de wedstrijd in Brugge bekogeld door het publiek van de staantribunes. Nog voor was afgetrapt, bracht Reck al een fles naar scheidsrechter Spassov, de sinasappels deerden hem minder. In de tweede helft werd er ook nog een bierblik op het veld gegooid. De UEFA-waarnemer heeft de bewijsstukken van het wangedrag van de toeschouwers verzameld.