Real vergist zich in Torino

ROTTERDAM, 2 APRIL. Real Madrid zal nog een tweede keer tot op de bodem moeten gaan om de finale van het toernooi om de UEFA-beker te kunnen spelen. In de eerste halve eindstrijd, in het eigen bomvolle Bernabeustadion namelijk, haalde de Spaanse "Koninklijke' slechts een magere overwinning op Torino.

Real Madrid beheerste de wedstrijd en zelfs het strafschopgebied van de tegenstander, maar in het eerste uur van het soms keiharde duel, werd door het elftal zonder de geblesseerde Hugo Sanchez geen kans verzilverd. Butragueño (een keer of drie), Hagi en Michel mochten zich dat aantrekken. Aan de andere kant had Butragueño kort na de hervatting tenminste één strafschop verdiend. Policano en Cravero pakten de spits stevig aan.

Het wedstrijdbeeld werd een klein kwartier na rust volledig op zijn kop gezet door een enorme blunder van doelman Buyo. De Braziliaan Casagrande liet de kans niet aan zich voorbijgaan, 1-0 voor Torino, dat niets anders leek te begeren dan een gelijkspel zonder doelpunten.

Real hield, het hinderlijke incident van de tegentreffer buitengesloten, de draad van de wedstrijd vast in handen en kreeg tenslotte ook de doelpunten. Hagi maakte twee minuten na de openingstreffer gelijk op een slim passje van Michel en kort daarop kopte Hierro het tweede doelpunt langs Manchegiani.

In de laatste twintig minuten raakte Torino nog twee spelers kwijt. Centrale verdediger Cravero door toedoen van Hagi, die hem een niet mis te verstane trap verkocht. De Italiaan werd op een brancard afgevoerd met mogelijk een gebroken scheenbeen. Policano werd kort daarop door scheidsrechter Forstinger weggestuurd na zijn tweede gele kaart. De laatste twintig minuten hield Torino met een man minder de deur dicht.

Vóór de wedstrijd zorgde Madrids beruchte supportersgroep, de Ultra Sur-groep, voor rellen. Een grote kei werd door één van de ruiten van de spelersbus gegooid. Talrijke supporters van Torino, in totaal 3000 in zestig autobussen, werden door leden van dezelfde Madrileense supportersgroep gemolesteerd. Vijf van de gewonden zijn in het ziekenzaaltje van het Bernabeu-stadion behandeld.