PTT-medewerker afluisterdienst tipte XTC-bende

DEN HAAG, 2 APRIL. Een 46-jarige medewerker van PTT-Telecom in Rotterdam, die was belast met het aftappen van telefoonlijnen, is gisteren op staande voet ontslagen.

Hem wordt ten laste gelegd dat hij een hoofdverdachte van een in februari opgerolde XTC-bende had getipt dat deze werd afgeluisterd, aldus een woordvoerder van PTT Telecom in Den Haag. De man, die al 28 jaar bij de PTT werkt, had een vertrouwensfunctie bij het zogenoemde servicebureau van het district Rotterdam. Daar houdt een kleine groep mensen zich onder andere bezig met het aftappen van telefoonlijnen. De XTC-bende werd medio februari na een bijna negen maanden durend onderzoek opgerold in een actie waaraan ongeveer tweehonderd politieagenten meededen. Dertien mensen werden gearresteerd. Een grote hoeveelheid pillen, grondstoffen voor de aanmaak van XTC en amfetamine en een bedrag van vijftien miljoen gulden werden in beslag genomen.