Partij van Bouterse solidair met Indonesië

PARAMARIBO, 2 APRIL. De Nationale Democratische Partij (NDP) van Suriname heeft haar medeleven betuigd aan de Indonesische regering wegens het opzeggen van de Nederlandse ontwikkelingshulp. Fractieleider J. Wijdenbosch heeft gisteren een brief voor president Suharto overhandigd aan de Indonesische ambassadeur in Paramaribo. De brief is ondertekend door partijvoorzitter O. van Amson.

De NDP betuigt haar solidariteit met het volk van Indonesië tegen de wijze waarop Nederland de ontwikkelingshulp hanteert. “Gelet op de goede vriendschappelijke betrekkingen tussen de republiek Indonesië en de republiek Suriname verwachten we dat de Surinaamse regering een reactie zal geven op de recente bijzondere ontwikkelingen”, aldus het schrijven van de partijtop.

Eerder had NDP-topman Bouterse op een bijeenkomst van de partij reeds het verbreken van de ontwikkelingshulp ter sprake gebracht. Hij voegde eraan toe geen oordeel te geven over het regime van Suharto.