Foto: BENDERY - Een Moldavische politieman kijkt ...

Foto: BENDERY - Een Moldavische politieman kijkt van achter een barricade van zandzakken uit op stellingen van Russische separatisten in Bendery, een stad in de Dnjestr-republiek.

De Moldaviërs hebben gisteren deze stad aangevallen. De Dnjestr-republiek, waar een meerderheid van Russen en Oekraïeners woont, heeft zich van Moldavië afgescheiden. Sinds de Moldavische regering enkele dagen geleden een militair offensief tegen de separatisten begon, is de spanning er hoog opgelopen. Rusland dreigde gisteren de Russische minderheid militair te hulp te komen en de commandant van de GOS-troepen, die inmiddels onder Russisch bevel zijn geplaatst, heeft vanochtend de Moldaviërs een ultimatum gesteld: als ze zich niet vandaag nog uit het gebied rond Bendery terugtrekken, zullen zijn troepen zich in de strijd mengen. (Foto Reuter) Pagina 5