Een zender voor gewone mensen

“Je ziet wat je raakt”, luidt de slogan van het nieuwe Amsterdamse televisiestation AT5. Gisteravond om half zes werd het eerste programma op kanaal vijf van het Amsterdamse kabelnet uitgezonden.

“Dit is geen proleterige, platte zender maar een zender voor mensen met smaak”, zei directeur F. Salverda gisteren vlak voor de uitzending begon. Hij beklemtoonde dat AT5 “de gewone mensen” wil bereiken. Zo konden de kijkers per telefoon meespelen met de quiz "Top of Strop'.

Het televisiebeeld viel enkele malen uit en een aangekondigde reportage over zwangere vrouwen bleek onverwacht over Canadese en Amerikaanse toeristen te gaan. “Mag ik weg?”, klonk het buiten beeld, nadat de interviewster blijkbaar was vergeten actrice Sigrid Koetse duidelijk te maken dat het gesprek met haar ten einde was.

Een blik op de Amsterdamse grachten sloot de uitzending af, met de mededeling dat AT5 het enige televisiestation is met “achthonderd correspondenten in Groot-Amsterdam”. (MS)

    • Tom Rooduijn