Duitse Bosch koopt handelsactiviteiten Willem van Rijn

De Duitse onderneming Robert Bosch neemt de handelsactiviteiten van Willem van Rijn in Amsterdam over op het gebied van automaterialen, telecommunicatie en industriegoederen.

Van Rijn vertegenwoordigt Robert Bosch sinds 1903 in Nederland. Bij de over te nemen activiteiten zijn 234 werknemers betrokken, voor wie geen negatieve gevolgen ontstaan, aldus een woordvoerster van Van Rijn.

Robert Bosch is in Nederland al vertegenwoordigd met Blaupunkt in Amsterdam voor handelsactiviteiten in consumentenelektronica, met Telenorma in Rijswijk als produktie- en handelsorganisatie voor telefonie en met een fabriek voor verpakkingsmachines in Weert. De handelsvertegenwoordiging in de witgoedsector (grote huishoudelijke apparaten) voor Bosch-Siemens Hausgeräte uit München blijft bij Willem van Rijn.