Weer arrestaties in ETA-zaak

MADRID, 1 APRIL. De Franse politie heeft gisteren nieuwe schuilplaatsen van de ETA ontdekt in het Franse deel van Baskenland en verscheidene personen aangehouden die ervan worden verdacht hulp te hebben geboden aan de terroristen.

Sinds zondag zouden nu in totaal achttien mensen zijn gearresteerd. Zowel in de woning waar zondagavond "Pakito', de leider van ETA, werd opgepakt als op andere plaatsen zijn computerterminals aangetroffen die met elkaar in verbinding stonden. Uit documenten die in beslag zijn genomen, is opgemaakt dat de ETA op het punt stond een bombrieven-campagne te beginnen, gericht tegen politici, militairen en ondernemers in Baskenland die weigeren de “revolutionaire belasting” te betalen. Gisteravond raakte in Madrid een 79-jarige oud-luchtmachtofficier zwaar gewond toen hij van explosieven voorzien pakket openmaakte. Volgens de politie moet deze aanslag nog niet worden gezien als een reactie op de arrestaties van de afgelopen dagen, aangezien het pakket al vorige week werd verstuurd.